Kredietrisicomanagement

Beperk uw winstverlies door goed risicomanagement

Scoren, pre-screenen, monitoren en analyseren

Risicobeheer is – zeker in onze snelle economie - essentieel voor het beperken van winstverlies. Daarom is het belangrijk dat u proactief bent in uw klantenbeheer door betalingsachterstanden, pandrechten en faillissementsaanvragen tijdig te herkennen. Experian biedt uw bedrijf een scala aan instrumenten voor risicomanagement. Tegelijkertijd kunt u scoregegevens verzamelen, waarmee u uw meest gewaardeerde klanten kunt bepalen en de beste aanbiedingen kunt doen.

Application processing

Experian kan u helpen uw bedrijfsprocessen volledig te automatiseren en te beheren. Onze instrumenten voor applicatieprocessen zorgen dat u snel en flexibel beslissingen kunt nemen en dat uw werkstromen vloeiend verlopen. Hierdoor maximaliseert u de klantwaarde en heeft u risico’s en potentiële oninbare schulden snel in het vizier.

Verificatie

Wilt u fraude voorkomen? Wij kunnen uw bedrijf voorzien van directe verificatie- en validatie-instrumenten. Met employment screening weet u bovendien zeker dat werknemers zijn wie ze zeggen te zijn en ook gekwalificeerd zijn voor hun baan.

Identiteitsfraude

Fraude is de grootste oorzaak van inkomstenverlies bij financiële organisaties, telecommunicatie- en verzekeringsorganisaties. De daaruit voortvloeiende verliezen hebben altijd invloed op de winst. Onze software en informatie helpen uw bedrijf snel en effectief potentiële identiteitsfraude op te sporen. Zelfs nog voor een klantrelatie tot stand komt.

Informatie en scoringsmethoden

Wij kunnen uw bedrijf voorzien van de meest recente en accurate klantinformatie, die u helpt op doordachte wijze sneller en consistenter te reageren. Tegelijkertijd vermindert u risico’s. Het brede scala aan klantgegevens, rapportage- en scoringssoftware van Experian is in een groot aantal industriële sectoren toe te passen.

Portefeuillemanagement

Het is noodzakelijk dat u inzicht krijgt in het totale risico dat u loopt met uw huidige portefeuille en in de klantwaarde. Dankzij een gedetailleerde analyse laten we uw bedrijf zien waar uw meest winstgevende klanten zich bevinden. En, hoe u meer van dergelijke klanten kunt aantrekken.

Incasso en invordering

Veel bedrijven zien een investering in incassoactiviteiten niet langer als kostenpost, maar steeds meer als een belangrijke winstfactor. Experian heeft een krachtig pakket van services, die voorzien in uw behoeften op het gebied van incasso door integratie van data, analyses en software. Voorbeelden zijn segmentatie, opsporing van vergeten rekeningen, monitoring van rekeningen, besluitvorming en casemanagement.

  • © Experian 2018. Alle rechten voorbehouden.
´╗┐