Loading...

Veronica Flyckt in FM.NL: Open Banking

Veronica Flyckt, Head of Analytics for Experian and Site Manager of Experian’s Dutch headquarters in The Hague, has just been published in Financieel Management (FM.NL).  Entitled ‘Open Banking, drijfveer voor innovatie’, in her blog Veronica discusses the real advantages for banking, business, and consumers – and the acceleration of innovation – opened up  by PSD2 and Open Banking.

What are some of the key possibilities?

‘Open Banking biedt een aantal belangrijke mogelijkheden voor financiële instellingen en andere organisaties en hun klanten. De belangrijkste punten zijn:

 • Uitgebreide introductie van online betaalbaarheid – Open Banking betekent een belangrijke verschuiving in de aanvraagprocedure. Het maakt het mogelijk om snellere, slimmerer en beter passende kredietbeslissingen te nemen.Beter begrip van de klant – Binnenkort zullen kredietverstrekkers een ‘betaalbaarheidstest’ kunnen uitvoeren voor hun gehele klantenbestand. Hiermee zien zij in een vroeg stadium welke klanten in de financiële problemen kunnen komen. Aan de andere kant maakt de test inzichtelijk welke klanten meer financiële ruimte hebben en eventueel interesse hebben in producten die beter bij hun omstandigheden passen.
 • Financiering voor iedereen toegankelijker maken – PSD2 biedt klanten die te maken hebben gehad met financiële uitsluiting toegang tot reguliere kredietverlening. Dit biedt perspectief voor nieuwe mogelijkheden (en nieuwe financiële inclusie). De gegevens van bankrekeningen geven een goed beeld van iemand en zijn of haar levensstijl. Kredietverstrekkers kunnen zo beter inschatten wat die persoon zich kan veroorloven. Dit is relevant voor zelfstandigen, nieuwkomers op de markt – zoals jongeren die in aanmerking komen voor krediet – of immigranten, die allemaal een betere toegang tot financiering zullen hebben.’

   Read Veronica Flyckt’s blog in FM.NL (in Dutch)

  Experian: Platinum Partner Open Banking Expo Amsterdam

  Op de Open Banking Expo (4 oktober, Amsterdam) zal Pier Paolo Borgia, Director Products and Propositions EMEA bij Experian uitleggen hoe de komst van Open Banking de wrijving tussen consumenten en kredietaanvragen in heel Europa wegneemt. Hij vertelt dit in zijn keynote, From 3 weeks to 3 days: How Open Banking’s arrival is removing consumer friction in credit application across Europe.

  Nog niet aangemeld voor de Open Banking Expo? 20% korting als je gebruik code EXPERIAN20 hier.

  Not yet registered for the Open Banking Expo? Use code EXPERIAN20 to take advantage of our 20% Partner Discount when you register here.