Toeslagenaffaire

Experian Nederland helpt je bij het weghalen van negatieve informatie met betrekking tot de Toeslagenaffaire

Schuldopheffingsprocedure Toeslagenaffaire

Ben jij slachtoffer van het Nederlandse schandaal rond de kinderopvangtoeslag, ook bekend als Toeslagenaffaire? De afgelopen jaren hebben consumenten in Nederland geworsteld met de vergaande gevolgen van dit schandaal, waardoor talloze mensen te maken kregen met financiële problemen. Wij begrijpen de impact die dit op je leven heeft gehad en wij zijn er om je te helpen.

Wat is de Toeslagenaffaire?

De Toeslagenaffaire betrof het onrechtmatig terugvorderen van sociale uitkeringen door de Nederlandse overheid, wat negatieve financiële gevolgen had voor consumenten in Nederland.

In reactie op deze crisis hebben we actie ondernomen om de getroffenen te ondersteunen. Op aanvraag verwijderen we negatieve data uit de financiële administratie van consumenten.

Hoe kun je je naam en schulden zuiveren?

Experian Nederland heeft een proces om je te helpen negatieve data met betrekking tot de Kinderopvangtoeslagaffaire te verwijderen. 

Dit is hoe het werkt:

  1. Vraag je gegevens op: Consumenten in Nederland kunnen hun gegevens opvragen bij Experian en andere kredietbureaus.
  2. Breng ons op de hoogte: Als je slachtoffer bent, kan je contact opnemen met Experian door een e-mail te sturen naar inzage@experian.nl.
  3. Zorg voor bewijs: Lever een brief van de Belastingdienstmet een code die je status als slachtoffer verifieert.
  4. Schuld verwijderen: Experian verwijdert vervolgens alle schulden die verband houden met het schandaal en die vóór 1 juni 2021 in je administratie zijn verschenen.
  5. Verificatie: Verifieer je identiteit met iDIN of gebruik je persoonlijke identificatiedocument als iDIN niet beschikbaar is voor jou.
  6. Kennisgeving: Zodra Experian de informatie heeft gewist, stellen we je op de hoogte en sturen we je een bijgewerkt consumentenkredietrapport.
  7. Snelle resultaten: Het hele proces duurt meestal ongeveer 7 werkdagen.

Onthoud dat alleen de negatieve data met betrekking tot de Kinderopvangtoeslagaffaire zullen worden verwijderd, zodat je verder kunt zonder het gewicht van onterechte financiële lasten. 

Experian zet zich in om jou en andere slachtoffers van de Kinderopvangtoeslagaffaire te helpen.

Let op:

Voor negatieve informatie die na 1 juni 2021 is geregistreerd, moet je het standaardproces volgen dat wordt uitgelegd op onze Inzage Aanvragen pagina.