Consumenten informatie

Hoe kunnen we je helpen?

Experian is er voor een gezonde financiële maatschappij

Experian verzamelt informatie van consumenten en stelt deze gegevens onder strenge voorwaarden beschikbaar aan bedrijven die producten of diensten leveren op krediet. Denk bijvoorbeeld aan een energieleverancier, telecombedrijf of een webshop. Hiermee helpen we deze bedrijven om met onze data hun financiële risico’s te verkleinen, bijvoorbeeld het risico dat een consument niet betaalt. Aan de andere kant zorgen we er met onze informatie voor dat consumenten krediet afsluiten dat past bij hun financiële situatie. Zo helpen we voorkomen dat je een betalingsverplichting aangaat die je niet kunt nakomen. Dit noemen we ook wel overkreditering.  

Als je altijd netjes op tijd betaalt werkt dit vaak in je voordeel. Het bedrijf dat gebruik maakt van onze informatie ziet dan dat je betaalgedrag in orde is. Experian wijst geen aanvragen af. Het bedrijf waar je de aanvraag doet neemt de beslissing of je wel of niet voor een krediet in aanmerking komt. Wij zijn alleen verantwoordelijk voor de gegevens waarmee het bedrijf deze beslissing maakt.   

Schuldopheffingsprocedure Toeslagenaffaire

Experian Nederland helpt je bij het weghalen van negatieve informatie met betrekking tot de Schuldopheffingsprocedure Toeslagenaffaire