Nov. 2023 | News |

Experian ontving tijdens Credit Expo, het jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor de Nederlandse Credit Management Sector, de VVCM Credit Management Innovation Award voor de oplossing Aidrian. Deze op de cloud-gebaseerde fraudeoplossing, aangedreven door machine learning, ondersteunt bedrijven bij het nauwkeurig opsporen van fraude. Martijn Kruizinga, Client Director bij Experian Nederland nam de award in ontvangst.

“Wij zijn enorm trots dat wij deze award in ontvangst mogen nemen. Dit onderstreept het belang van innovatie op het gebied van fraudepreventie in een fraudelandschap wat steeds complexer wordt. Wij zijn blij dat het belang van fraudepreventie door artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) op de juiste manier in te zetten, wordt erkent. Wij kijken er naar uit om nog meer bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van de nauwkeurigheid van hun beslissingen tegen fraude.” – Herman Peeters, Principal Consultant bij Experian Nederland

Verder gaven Herman Peeters, Senior Global Consultant, en Maryna Russell, Sales Director, van Experian Nederland tijdens het event een presentatie. Ze leidden een boeiend gesprek over ‘Duurzaam Credit Management’ te midden van de realiteit van fraude die van invloed is op bedrijven in de krediet- en financiële sector.

Aidrian

Aidrian combineert AI-gestuurde machine learning-technologie met gegevens over apparaatprofielen. Hierdoor stijgt de nauwkeurigheid van fraudedetecties aanzienlijk. De fraudeoplossing van Experian biedt bij het identificeren van transacties een nauwkeurigheid van 99,9%. Naast het beperken van fraude, zorgt dit dat klanten een soepele en probleemloze checkout en onboarding ervaren.

Klik hier voor meer informatie over Aidrian.